Dé hybride: de Mei Tai of Meh Dai

6513 keer bekekenDelen

De Mei Taiof Meh Daiwordt ook wel de hybride onder de babydragers genoemd: het gemak van een draagzak, het comfort van een draagdoek.

hetbestevantwee

Zo gemakkelijk als een draagzak, zo comfortabel als een draagdoek

De Mei Tai of Meh Dai is een babydrager met de voordelen van een draagdoek en het gemak van een voorgevormd lijf, oftewel rugpand van een draagzak. Het is een kruising tussen twee draagsystemen waarmee je ergonomisch kunt dragen. Een Mei Tai heeft één heupband en een rugpand met twee schouderbanden welke je omknoopt. Vanwege het gemak van het omknopen, kiezen veel mensen voor deze drager. Je knoopt eerst de heupband om je middel, waarna je met het kindje de schouderbanden ergonomisch afknoopt. Met een Mei Tai kun je een baby op de buik, heup en rug dragen.

Hybride babydrager

Een Mei Tai is (meestal) een geweven drager, waardoor hij stevig is en blijft zitten. Vandaar dat dit draagsysteem vaak meegaat voor de wat langere afstanden, of dat nou op vakantie of thuis tijdens een wandeling is. Doordat je de banden kan spreiden, kun je een kindje wat meer geborgenheid of steun geven waar nodig. Een Mei Tai heeft één laag stof over de rug van een kindje. Ter vergelijking, bij een rekbare draagdoek heeft een kindje drie lagen stof over het ruggetje, wat dus warmer is in (bijvoorbeeld) de zomer. 

Wil je weten hoe een mei taiwerkt? Je kunt ook eens een kijkje nemen op de site van Hedwwych Veeman, van Wrap You In Love. Je vindt op haar pagina veel verschillende instructie filmpjes voor op buik of rug dragen, van geweven draagdoek, tot rekbare wikkeldoek knopen, van ergonomische draagzak tot mei tai.
Wanneer je toch liever een draagzak wil proberen, kijk je hier.


Benieuwd welke babydrager voor jou geschikt is?

Gebruik onze keuzehulptool
6513 keer bekekenDelen
Advertentie:
Advertentie: