Op wintersport met een draagzak

6872 keer bekekenDelen

Wintersport met een baby. Zou je dat nu wel doen? Kun je dan wel genieten? Is het voor de baby wel leuk? Ja, ja en ja! Samen met man en baby van 7 maanden stapte Sandra de auto in voor een heerlijk weekje sneeuwpret in Oostenrijk. Natuurlijk mét een babydrager, zoals een draagzak, want die is echt onmisbaar gebleken!

Wintersport-draagdoek

De draagzak mee op reis

Het is zó leuk om met baby op wintersport te gaan! Natuurlijk ziet de vakantie er wel wat anders uit dan vóór de baby (iets minder skiën en après-skiën), maar wat te denken van het immens mooie berglandschap, sprookjesachtig bedekt met een dikke laag sneeuw, frisse lucht, de hele week lekker buiten zijn, het gezellige sfeertje, lekker eten en drinken, ’s avonds spelletjes spelen. En vooral: volop quality time doorbrengen met je gezinnetje!

Wij zagen het helemaal zitten en dus boekten we een groot huis met genoeg ruimte voor ons gezelschap van 7 volwassen, 2 kinderen en onze dochter van 7 maanden. Naast dat het heel gezellig is om met een groepje op wintersport te gaan, heb je (als je geluk hebt) ook altijd oppas dichtbij voor je baby zodat je ook zelf af en toe even de handen vrij hebt om lekker te kunnen skiën. In ons geval wel, dus dat was heerlijk. Zo  genoten we van (halve) dagen skiën of namen we ons dochtertje mee voor een stevige wandeling (zij lekker slapend in de draagzak), stapten we met baby en al de gondel in en streken we neer op een terras bij een berghut, terwijl de ander nog even lekker de pistes kon verkennen. Een heerlijk zonnetje op onze bol en een strakblauwe lucht; life is good!

Niet te warm en niet te koud in de draagzak

Speciaal voor de wintersport nam ik een draagzak mee. Dit is een superfijne babydrager met die je kunt knopen en die ook heel goed over je jas gedragen kan worden. Even wrappen en je bent klaar om te gaan. Dat leek me nou ideaal voor deze vakantie. Zo hoefden we niet te ploeteren met kinderwagen door de sneeuw, maar stapten we op ons gemak met een tevreden baby in het rond. We deden haar een lekker warm skipakje aan (zo schattig!). Eronder volstond een romper met lange mouwen en een maillot. Zo kreeg ze het niet te warm, want de zon scheen flink. Daarom was ook een zonnebrilletje een must en niet te vergeten zonnebrandcrème. Gelukkig leek het haar niet te deren. Tevreden als altijd keek ze in het rond en lachte ze vrolijk naar elke voorbijganger. Het werd ons al snel duidelijk: ze had met iedereen sjans!

De kinderwagen ging ook mee, zodat opa en oma ook fijn konden wandelen met hun kleindochter. Over verharde paden ging dat prima, omdat er in het dal niet veel sneeuw lag. Onze baby heeft overal heerlijk kunnen slapen, veel aandacht gehad en lag ’s avonds tevreden te dromen in haar reistentje. 

Dankzij de draagzak konden we dít allemaal met veel plezier ondernemen:

  • Meerdere flinke wandelingen door de sneeuw en over oneffen terrein. No problem!
  • Onze baby zonder moeite meenemen in de gondel naar grotere hoogte (we hielden uiteraard rekening met de hoogte. Met een baby is het verstandig niet te hoog te gaan in verband met hoogteziekte)
  • Handen vrij voor het sjouwen van ski’s en stokken (jeuj!)
  • Op een terrasje chillen in de zon mét blije baby tegen je aan
  • Tsja, gewoon een en al genieten dus!

En dít deden we uiteraard echt niet met de babydrager:

  • De piste afzoeven op ski’s met baby in de draagzak (no way!)

 

Ik kan het iedereen aanraden: ga vooral lekker met je baby op wintersport, stel je flexibel op, plan niet teveel en ga genieten met je kindje heerlijk tegen je aan in de draagzak of draagdoek. Je baby heeft een toptijd en jij ook!

Lees ook deze blog of andere blogs over op vakantiegaan met je baby!
https://www.hechteband.nl/draagdoek-winter/
https://www.draagdoek.nl/blog/vakantie-met-mn-baby-in-de-doek/
https://www.draagdoek.nl/blog/met-de-draagdoek-op-reis/
https://www.draagdoek.nl/blog/op-vakantie-met-de-draagzak/
https://kidslovetravel.net/tips-tricks/draagzak-gebruiken-tijdens-de-vakantie/


Benieuwd welke babydrager voor jou geschikt is?

Gebruik onze keuzehulptool
6872 keer bekekenDelen
Advertentie:
Advertentie: