Interview met een draagdoek fan

2991 keer bekekenDelen

Ik ben Kim, getrouwd met Michel en hebben samen 4 kindjes.We wonen in Drenthe en sinds 6 maanden geleden ben ik begonnen met een draagdoek te dragen. Mijn dochtertje bleek ernstige reflux te hebben.

999_7266

Reflux en draagdoek

Toen ik zwanger was wist ik het al, dit keer gaan we het totaal anders doen, ik ga dragen, dus we kochten tijdens de zwangerschap onze eerste doek: een roze! Direct na geboorte bleek het al niet goed te gaan met Lola en is ze opgenomen. Ze at niet en bleek reflux te hebben. Dragen was dus de beste keuze.

Ik droeg haar gedurende 10 weken zowat dag en nacht, zoveel huilde ze en ze zocht echt geborgenheid. Ik merkte dat ze hier juist erg ontspannen van werd en minder spuugde door het recht op zitten. Ook in het ziekenhuis droeg ik haar en de artsen en verpleegkundigen vonden dit geweldig mooi om te zien!

Na die 10 weken was ik toe aan een katoenen geweven doek, en echt als je er eenmaal verslaafd aan bent dan blijf je kopen en proberen. Ik heb er ondertussen een stuk of 10, van elke maat wat en leer mezelf en via een consulente nieuwe knooptechnieken aan.

Geweven versus rekbare draagdoek

Niet elke doek is het zelfde het is een kwestie van smaak, de ene vindt een stugge doek (geweven) fijn en de andere houd van zacht (rekbaar). Je hebt keuze genoeg: verschillende printjes, materiaal en maten.

Dragen raakt steeds meer in de mode, en ik hoorde mensen hier al zeggen "jouw kindje ziet er ook altijd zo vrolijk en ontspannen uit, dat komt vast omdat je haar altijd draagt "!
Wat een compliment was dat! Erg fijn om te horen, want meestal ben ik hier in de stad een kijk-object, mensen vinden het apart, of juist erg indrukwekkend en mooi om te zien.

Eerlijk gezegd wou ik dat dit eerder op de markt was, of dat ik er eerder achter was gekomen hoe fijn en intens dragen is, want onze tweede zoon was ook een huilbaby en als ik dat met hem had gedaan het dragen weet ik zeker dat hij een heel ander kindje was geweest!

Mijn man draagt onze dochter ook. Ik ben van de doeken en hij gebruikt een drager. Samen zijn we echt dol enthousiast over het dragen, en we merken echt verschil hoe de kinderen zich ontwikkelen en hoe bijzonder het voelt om zo'n kleintje bij je te houden, de dure Bugaboo staat dan ook meestal in de hoek van de kamer met een berg wasgoed er op, die wordt amper meer gebruikt.

De voordelen zijn :
- Heerlijk dichtbij
- Warm en gezellig, ik zelf vind de term "9mnd in de buik 9 mnd op de buik "wel een goede spreuk (liefst véééél langer dragen natuurlijk!)

De nadelen zijn:
- Nadelen heb ik zelf niet ondervonden, alleen maar voordelen, je bent echt op elkaar afgestemd merk ik nu, ik voel wat haar behoeftes zijn, wat ze wil en wat ze fijn vind, zoekt ze troost en of geborgenheid, zo fijn en intens is het dragen.

Belangrijke tip:

- Doe niet zomaar wat! Zoek (indien nodig) informatie, ga naar een gespecialiseerde winkel om te proberen en advies te vragen.
- Zorg dat je baby altijd ergonomisch gedragen wordt in de M-houding! Vraag (indien nodig) bij een draagconsulente om advies of een consult! Want het is heel belangrijk dat je het goed doet!

Negatieve reacties kennen we wel: ,,vind je het gek dat ze niet slapen wil in haar eigen bed, je verwend haar te veel" of "we wonen toch niet in Afrika?!"

Maar ik trek me er niets van aan, ik wilde dat alles anders bij de vierde en dat is me gelukt! Wat een andere baby, oh had ik dit maar bij allemaal gedaan denk ik nu achteraf!

Zelf heb ik 10 weken na de bevalling van de vierde een beroerte gehad en het enige wat ik vroeg na de hersenscan was ,,mag ik alsjeblieft blijven dragen?"

Gelukkig was het antwoord 'ja' en vonden ze het zelfs veel veiliger! Dus we genieten nu nog meer dan voorheen, ieder onderzoek gaat Lola gewoon mee naar het ziekenhuis (in de doek uiteraard!)

Wil je meer wetenover reflux

Wil je weten hoe een draagdoek werkt? Ook kun je eens een kijkje nemen op de site van Hedwwych Veeman, van Wrap You In Love. Je vindt op haar pagina veel verschillende instructie filmpjes voor op buik of rug dragen, van geweven draagdoek, tot rekbare wikkeldoek knopen, van ergonomische draagzak tot mei tai.


Benieuwd welke babydrager voor jou geschikt is?

Gebruik onze keuzehulptool
2991 keer bekekenDelen
Advertentie:
Advertentie: