Draagdoek geweven

Wil jij een Woven Wrap?

Keuze hulp

Geweven draagdoek

  • Groeit mee, van baby tot peuter altijd een perfecte fit
  • Draagt zeer stevig
  • Ook te gebruiken als hangmatje
  • Soms wordt deze babydrager als ’ingewikkeld’ omschreven

Er bestaan zowel geweven (niet rekbare) als elastische stretchy (rekbare) draagdoeken op de markt. Alle draagdoeken kunnen vanaf de geboorte gebruikt worden. Zo heb je jouw baby lekker dicht bij je, maar ook je handen vrij. Een draagdoek omknopen lijkt lastiger dan het is! In de praktijk valt het na een beetje oefenen meestal ontzettend mee. Maar soms is het lastig een keuze te maken tussen een rekbare- of een geweven draagdoek.   

Bij geweven stoffen is de kwaliteit (in tegenstelling tot bij rekbare draagdoeken) over het algemeen altijd wel goed. Het hangt daar meer af van persoonlijke keuze: wil je liever een dunnere linnen in de zomer, of draag je liever een hele zware en stevige kwaliteit?
De geweven draagdoeken zijn dus niet rekbaar en geschikt voor buik- en rugdragen. Ook kun je de geweven draagdoek gebruiken als hangmatje, bijvoorbeeld in de box. In de praktijk gebruikt men de geweven doek langer dan een rekbare draagdoek. Maar uiteraard kun je in beide soorten draagdoeken jouw kindje geborgen en veilig bij je dragen.

Extra tip: gebruik de draagdoek multifunctioneel als dekentje, speelkleed of onderlegger, zo heb je de draagdoek altijd binnen handbereik als je hem nodig hebt. 

Advies nodig? Vraag het een draagdoekconsulent.

Advertentie: