Wat betekent ergonomie voor BabyBjörn?

5151 keer bekekenDelen

Als het over babyproducten gaat, wordt er de laatste jaren erg veel over ergonomie gesproken. Ergonomie werd een modewoord met heel wat verschillende betekenissen en er bleek heel wat verwarring te bestaan over wat ergonomie precies betekent. 

021087-baby-carrier-mini-light-beige-3d-jersey-lifestyle-babybjorn-05-medium

Bij ergonomische producten wordt er rekening gehouden met het menselijk lichaam. Dat betekent dat, als we deze producten gebruiken, ze niet alleen comfortabel zijn maar ook veilig voor het lichaam. Voor BabyBjörn betekent dat, dat we rekening houden met de groei van je baby maar ook met jou - als drager. 

Bij ergonomische draagzakken wordt er vaak gesproken over de houding van de baby; de rug en de beentjes. Er wordt aangeraden de beentjes van de baby in de M-positie houden, d.w.z. met de knieën iets hoger dan de heupen. De M-positie is inderdaad één van de vele verschillende ergonomische manieren om te dragen. Maar er zijn andere draagposities die voor je kind net zo goed zijn en minder bekend zijn. Er zijn uitvoeringen en posities die minder aandacht krijgen in de media, maar die net zo ergonomisch zijn. 

Hoe ontwikkelt BabyBjörn een ergonomische draagzak?

Voor BabyBjörn gaat ergonomie over meer dan de beenpositie van de baby. We kijken naar de groei van de baby in die eerste jaren, naar de ontwikkeling van de heupen, benen, rug maar ook de nek en het hoofd. Onze productontwikkelaars houden rekening met de drager en het stijgende gewicht dat moeder of vader te dragen heeft. 

Het ontwikkelen van een draagzak is een proces van meerdere jaren. 

BabyBjörn werkt al bijna 50 jaar zeer nauw samen met kinderartsen een medische specialisten. We vertrouwen op medische expertise in elke fase, van idee tot afgewerkt product, om ervoor te zorgen dat onze draagzakken een veilige keuze van de hoogste kwaliteit zijn.

Voordat een draagzak op de markt komt, wordt die draagzak jarenlang getest door families en in laboratoria om er zeker van te zijn dat de draagzak voldoet aan een lange lijst met veiligheids- een ergonomische normen.

50 jaar draagzakken

De allereerste BabyBjörn draagzak, Close to Heart, werd bijna 50 jaar geleden gelanceerd door Björn Jakobson, de Zweedse familievader die het merk startte. Sindsdien zijn er meer dan 45 miljoen baby's gedragen in een draagzak van het Zweedse familiebedrijf. 

Björn heeft zich na zijn 80ste teruggetrokken uit het bedrijf, maar hij is nog steeds ongelooflijk trots als hij eraan denkt hoeveel baby's getroost, gekalmeerd en meegenomen werden om de wereld te ontdekken in een van de BabyBjörn draagzakken.

 


Benieuwd welke babydrager voor jou geschikt is?

Gebruik onze keuzehulptool
5151 keer bekekenDelen
Advertentie:
Advertentie: