Newborn-Drager-afbeelding

Een Newborn Drager voor je allerkleinste.

Keuze hulp

Newborn Drager

  • Draagt zeer comfortabel, ook bij de aller-allerkleinsten
  • Veilig dragen van je kleine baby
  • Relatief kort te gebruiken

Het is heerlijk om je baby vanaf de allereerste dag na geboorte te dragen! Wanneer je zeker wil weten dat je newborn helemaal goed zit in de babydrager dan is een Newborn drager een goede keuze. Je baby heeft dan horizontale nekondersteuning en hij kan niet wegzakken in de babydrager. Deze zijn vanaf het begin tot circa 6 tot 9 maanden te gebruiken, afhankelijk van hoe snel je baby groeit.

Somige baby's worden veel te vroeg geboren en zijn veel kleiner dan een voldragen baby zou zijn. Juist deze premature baby's hebben nog meer behoefte aan huid-huid contact, doordat ze in het ziekenhuis starten en niet 24/7 bij hun moeder en vader zijn. Lichamelijk contact is essentieel voor het ontwikkelen van de onderlinge band en daarbij kan de babydrager een belangrijk hulpmiddel zijn.

Draagzakken zijn doorgaans  voor kleine baby's en prematuren nog echt te groot. Een draagdoek gebruiken is een goed alternatief voor je newborn, maar daarbij geldt wel dat je als ouder goed moet opletten dat je premature babytje niet te diep in de babydrager wegzakt. Er zijn sinds kort echter ook wat babydragers op de markt, speciaal ontwikkeld voor de allerkleinsten! Deze hebben de voorkeur voor je premature baby en zijn heerlijk voor je newborn.

Advies nodig? Vraag het een draagdoekconsulent.

De volgende merken hebben een Newborn Drager

* Informatie geupdate op november 2019

Advertentie: