Draagdoek in het water

8424 keer bekekenDelen

Heerlijk veilig douchen of spetteren in het zwembad met je baby terwijl je je handen vrij hebt? Dat kan met een aqua draagdoek. Deze unieke babydrager is gemaakt van sneldrogend, zacht materiaal en zorgt ervoor dat je je kindje op een veilige, comfortabele manier kunt dragen onder de douche of op de (gladde) zwembadvloer. En je baby kan zo mee het water in!

Minimonkey_Mini_Sling_review_waterspeeltuin

Met een water draagdoek onder de douche

De meeste baby’s vinden het heerlijk om met mama of papa onder de douche te gaan. En vaak ontbreekt het je gewoonweg aan tijd voor een uitgebreid badritueel. Samen douchen gaat heel gemakkelijk en veilig met deze babydrager. Je draagt je kindje in de draagdoek op je heup of buik en gaat zo onder de douche! Doordat je je handen vrij hebt kun je je kindje uitgebreid wassen zonder dat je bang hoeft te zijn dat het glibberig wordt door zeep of shampoo. Omdat de draagdoek gemaakt is van stretch materiaal is er voldoende ruimte om je baby (en jezelf) goed te kunnen wassen. En ook je andere kinderen gaan gemakkelijk mee onder de douche. Je kunt op deze manier zo lang als je wilt genieten van dit speciale moment; je hoeft je kindje immers niet te dragen (wordt niet zwaar) en je hoeft niet bang te zijn je kindje te laten vallen. Tenslotte is deze manier van douchen ideaal voor baby’s die erg moeten wennen aan water: dicht tegen mama aan voelt lekker veilig!

De bronafbeelding bekijken

In het zwembad met je baby in de babydrager

Ook in het zwembad is een aqua babydrager ideaal. Je draagt hem gemakkelijk over je badkleding en onder je gewone kleding. Je kindje gaat in de doek en je kunt snel samen het water in. Geen gedoe met opblazen van bandjes of zwemringen dus! De doek is veilig en comfortabel in het water zodat je baby de kans krijgt watervrij te worden terwijl hij dicht tegen je aan zit. Je kunt het water in tot aan het halsje van je kind. Maar als het een keer kopje onder gaat is dat geen probleem, bij babyzwemmen wordt dat zelfs regelmatig geoefend.

Wanneer je uit het water komt kun je je kindje lekker in de draagdoek laten. Het koelt minder snel af en je hoeft het niet vast te houden wanneer je over de (gladde) zwembadvloer loopt. Bovendien heb je je handen vrij om je andere kinderen te ondersteunen of te helpen. Vaak zijn water babydragers gemaakt van een speciaal voor dit doeleinde gefabriceerde stof en droogt supersnel. Je kunt de doek dan zelfs ‘handdoekdroog’ maken en omlaten onder je kleding. 


Afbeeldingsresultaat voor bykay aqua sling
 

Op het strand

Een dagje naar het strand? Op het droge bieden aqua babydragers meestal alle voordelen van een ‘gewone’ draagdoek. Het materiaal voert vocht en zweet snel weg van de huid zodat de doek comfortabel en koel blijft aanvoelen.

Bovendien beschermt de babydrager je kindje mogelijk tegen schadelijke UV-straling.Check wel even of de betreffende draagdoek gemaakt is van UV werende stof!

De voordelen op een rij:

  • Comfortabel en veilig voor jou en je kindje, in het water en op het droge
  • Je kindje wordt niet zwaar of glibberig onder de douche
  • Handen vrij om jezelf en je kindje te wassen
  • Handen vrij voor je andere kinderen onder de douche of in het zwembad
  • Watervrij worden: je kindje kan veilig wennen aan een nieuwe situatie
  • Geen gedoe met bandjes opblazen
  • Veilig op de gladde (zwembad)vloer

Wil je weten hoe een draagdoek werkt? Ook kun je eens een kijkje nemen op de site van Hedwwych Veeman, van Wrap You In Love. Je vindt op haar pagina veel verschillende instructie filmpjes voor op buik of rug dragen, van geweven draagdoek, tot rekbare wikkeldoek knopen, van ergonomische draagzak tot mei tai. Zie ook deze blogover dragen in het water.

 


Benieuwd welke babydrager voor jou geschikt is?

Gebruik onze keuzehulptool
8424 keer bekekenDelen
Advertentie:
Advertentie: