Is een draagdoek knopen moeilijk?

5523 keer bekekenDelen

Alles wat nieuw is, is even lastig en wennen. Zo ook als je voor het eerst gaat dragen. Het is even puzzelen met linten, lappen stof en clips. Maar je zult zien als je even hebt geoefend valt het best mee en kan je heerlijk genieten van je vrijheid samen met je kindje. Draagconsulent Debby geeft tips!

Draagdoek-knopen

Aan te raden is om voordat je je kindje gaat dragen eerst te oefenen met een pop of beer. Als je zelf al een beetje vertrouwd bent met je babydrager ben je een stuk relaxter als je echt je kindje gaat dragen.

Kies voor een goed moment om je kindje in de drager te doen. Zorg dat er geen honger of vieze broek is. Mocht je kindje erg moe zijn kan het zijn dat het eerst gaat huilen maar na even te wiebelen of lopen zich overgeeft en lekker in de babydrager in slaap zal vallen.

Wat erg kan helpen bij het omdoen van je babydrager is om te kijken naar één de vele instructiefilmpjes welke te vinden zijn op youtube. Kijk tijdens het knopen of klikken in een spiegel om te zien wat je aan het doen bent. Op een parkeerplaats kan ook een autoruit van nut zijn.

Samen met het een instructiefilmpje, zoals veel merken deze online hebben staan, of een foto instructie, zou je de basistechniek moeten kunnen toepassen. Mocht je een speciale draagvraag hebben of nog veel dieper op verschillende draagmethoden in willen gaan dan is een consult bij een draagconsulente misschien iets voor jou. Zij kan je helpen om rustig door de techniek heen te lopen en tevens alle kneepjes van het dragen op jouw persoonlijke situatie af te stemmen. Kijk eens op https://draagdoekconsulenten.nl/. Op deze website vind je vele draagconsulenten, er zit er altijd wel eentje in je buurt!

 

Wil je ook eens een draagdoek knopen? Het is niet zo moeilijk als dat het lijkt.  Mocht je toch liever een draagzak kiezen kan dat ook natuurlijk! Ook kun je eens een kijkje nemen op de site van Hedwwych Veeman, van Wrap You In Love. Je vindt op haar pagina veel verschillende instructie filmpjes voor op buik of rug dragen, van geweven draagdoek, tot rekbare wikkeldoek knopen, van ergonomische draagzak tot mei tai.

 


Benieuwd welke babydrager voor jou geschikt is?

Gebruik onze keuzehulptool
5523 keer bekekenDelen
Advertentie:
Advertentie: