Prematuur in draagdoek?

8450 keer bekekenDelen

Kan mijn prematuur in een draagdoekof draagzak? Het antwoord is ja. Het dragen van je prematuur is juist heel belangrijk. Rekbaar, geweven of speciale newborn babydrager? Wat je ook kiest, zorg dat je rekening houdt met het feit dat je baby maar heel klein is, en dat hij niet te ver wegzakt in de babydrager.

 

prematuur-babydrager

Een draagdoek voor je premature babytje

Wanneer een prematuur geboren baby mee naar huis mag, breekt er een spannende tijd aan voor de ouders. In het ziekenhuis hebben de ouders vaak veel gebuideld met de baby. Het is dan fijn om de baby ook thuis dicht tegen zich aan te kunnen dragen in een draagdoek om de huidhonger te stillen. 

De keuze tussen een rekbare wikkeldoek, geweven draagdoek of een speciale newborn babydrager is soms een lastige. Een geweven doek heeft als voordeel dat deze veel steun geeft wanneer de baby de neiging heeft te overstrekken. Daarnaast is het fijn dat er minder stof tussen de beentjes gekruisd hoeft te worden, omdat de baby nog erg klein is. Maar in verschillende situaties kan een verschillende type babydrager handiger zijn.

En dan, lekker in de wikkeldoek naar huis!

Het beste advies is om bij thuiskomst, of al in het ziekenhuis een afspraak te maken met een draagconsulente. Zij kan goed advies geven hoe de baby het beste gedragen kan worden in een draagdoek. Check https://draagdoekconsulenten.nl/ voor advies in jouw buurt!

Wil je meer lezen over het dragen van premature baby's?


Benieuwd welke babydrager voor jou geschikt is?

Gebruik onze keuzehulptool
8450 keer bekekenDelen
Advertentie:
Advertentie: