Borstvoeding

Borstvoeding geven in de draagdoek

Borstvoeding geven is heel goed mogelijk tijdens het dragen van je baby. Doordat je baby dicht bij je is kun je goed en adequaat reageren op de behoeften van je baby, dit zal de moederband nog meer versterken! 

Borstvoeding

Zorg allereerst dat jullie beiden vertrouwd zijn met de draagdoek of draagzak. Meerdere laagjes kleding kan handig zijn als je helemaal ‘onzichtbaar’ wilt voeden (bijvoorbeeld een laag gesneden hemdje met daaroverheen een shirt). De foetushouding blijkt hiervoor meestal het meest praktisch, maar hiervoor geldt ook: elke werkbare methode is een goede manier. De drager kan iets losser geknoopt worden aan de achterzijde, zodat de baby wat lager ligt. Schuif het bovenste shirt omhoog, duw je BH (en eventueel hemdje) onder je borsten, je borst schuif je als het nodig is iets omhoog of opzij, met de tepel richting mond van je baby. Zo kan je baby bij je drinken zonder dat ook maar iemand daar iets van in de gaten heeft.

Geduldig oefenen

Wees niet te ongeduldig, Het vergt even wat oefening. Lukt het niet meteen, probeer het later nog eens opnieuw. Geduld, oefening, vertrouwen én uitvinden welke manier voor jullie als ‘team’ het beste werkt zijn de sleutelwoorden.

Een draagdoek of draagzak ondersteunt jou tijdens het voeden. Het is wel belangrijk dat het voeden rustig verloopt en de draagdoek of draagzak geen belemmering vormt voor het kindje. Omdat een drager tijdens het voeden wat losser zit, is het belangrijk om alert en rustig te blijven, ook al heb je een extra hand en arm vrij. 

 

Advertentie: