Dragen per situatie, welke moet ik kiezen?

Er zijn verschillende babydragers en merken op de markt, waardoor het soms lastig is een keuze te maken. Welke draagdoek of draagzak past bij jou? Draagdoek.nl laat een breed assortiment merken Draagdoeken, Draagzakken, Ringslings, Mei Tai’s en zelfs producten voor in het water voorbij komen. Voor de allerkleinsten (zelfs prematuur) tot peuterleeftijd. Let wel: het ene merk is niet per se beter dan het andere merk. Het is geheel afhankelijk van hoe jij wil dragen en wat jouw persoonlijke voorkeur is. 

 

Op de homepage kun je door middel van een filter zien welke babydragers en merken het beste bij je passen. Een stap verder kun je je keuze nog verder verfijnen. Ga ermee spelen en vind je match!

Drager per situatie

DRAAGDOEK

Er bestaan zowel geweven (niet rekbare) als elastische stretchy (rekbare) draagdoeken op de markt. Alle draagdoeken kunnen vanaf de geboorte gebruikt worden. Zo heb je jouw baby lekker dicht bij je, maar ook je handen vrij. Een draagdoek omknopen lijkt lastiger dan het is! In de praktijk valt het na een beetje oefenen meestal ontzettend mee. Maar soms is het lastig een keuze te maken tussen een rekbare- of een geweven draagdoek.   
Een rekbare draagdoek is lekker zacht en sluit helemaal aan. Als het ware wordt je kindje omarmd door de zachte elastische stof. Men zegt ook wel dat deze ergonomische draagdoek het comfort en geborgen gevoel van de baarmoeder voor de baby het beste kan nabootsen. Met een stretchsy draagdoek draag je op je buik.
De ene stretchy wrap is de andere niet, er kan veel kwaliteitsverschil in zitten. Bij geweven stoffen is de kwaliteit over het algemeen altijd wel goed. Het hangt daar meer af van persoonlijke keuze: wil je liever een dunnere linnen in de zomer, of draag je liever een hele zware en stevige kwaliteit?
De geweven draagdoeken zijn dus niet rekbaar en geschikt voor buik- en rugdragen. Ook kun je de geweven draagdoek gebruiken als hangmatje, bijvoorbeeld in de box. In de praktijk gebruikt men de geweven doek langer dan een rekbare draagdoek. Maar uiteraard kun je in beide soorten draagdoeken jouw kindje geborgen en veilig bij je dragen.

Extra tip: gebruik de draagdoek multifunctioneel als dekentje, speelkleed of onderlegger, zo heb je de draagdoek altijd binnen handbereik als je hem nodig hebt. 

MEI TAI 

De Mei Tai is een babydrager met een voorgevormd rugpand, met aan de onderkant twee brede heupbanden en aan de bovenkant twee knoopbare schouderbanden. Het is het beste van twee werelden: het gemak van een draagzak , gecombneerd met het heerlijke geborgen gevoel van de draagdoek. Veel mensen vinden deze babydrager fijner dan een draagdoek, omdat hij al voorgevormd is. Je knoopt gemakkelijk de heupbanden om, en vervolgens knoop je de schouderbanden als je kindje in de Mei Tai zit. Ook de Mei Tai is een geweven babydrager die niets meegeeft, en dus in praktijk langer wordt gebruikt, tijdens lange wandelingen bijvoorbeeld. Omdat de banden comfortabel zijn, is een Mei Tai ook heerlijk voor thuis gebruik. 

RINGSLING 

Een ringsling is een a-symmetrische babydrager die je op één schouder draagt, op de buik, heup en voor gevorderden zelfs op de rug. Als je hem eenmaal aangepast hebt op jouw postuur, heb je de Ringsling snel en gemakkelijk aan. Je hoeft dan namelijk alleen nog maar een beetje de stof strakker aan te trekken. Deze babydrager wordt vaak gebruikt voor de snelle boodschap, of een kort tripje buiten de deur. Of wanneer je kindje heel vaak gedragen wil worden, maar een korte concentratieboog heeft en ook eigenlijk vrij snel weer wil zitten, kruipen of lopen. En dat herhaalt zich dan wel eens een paar keer achter elkaar. De Ringsling wordt ook wel de must-have voor elke ouder genoemd. Hop on, hop off!

CLICK CARRIERS

Click carriers zijn draagzakken met klikgespen, die erg makkelijk en snel zijn in gebruik. De geweven stof is stevig en geeft niet mee, maar het rugpand is wel zacht en ondersteunt je kleintje in een ergonomische houding. De Click Carriers worden ook veel buiten gebruikt, tijdens lange wandelingen bijvoorbeeld. Niet iedereen heeft zin om een draagdoek om te knopen, ondanks dat dat niet zo moeilijk is. Veel mensen kiezen dan toch voor het grote gemak: Klikken en gaan! 

VRAAG HET ONS!

Blijf niet met je vragen zitten. Je kunt altijd contact met ons opnemen door een mailtje naar info@draagdoek.nl te sturen of de chatfunctie te gebruiken. Vaak zijn je vragen met een simpel antwoord op te lossen. Wij willen dat jullie net zoveel plezier aan de babydrager zullen beleven als dat wij dat doen!!

WANNEER GEBRUIK IK EEN BABYDRAGER?

 Als je wilt tegemoet komen aan de behoeftes van je baby én jezelf
 Als je baby niet meer in de wandelwagen wil
 Als je baby ontroostbaar is
 Als je de stad in gaat of op een andere plek bent waar wandelwagens erg onhandig zijn
 Als je gewoon even je handen vrij wilt hebben
 Als je een lamme arm krijgt van het ‘wiegen’
 Als je je baby heerlijk knus bij je wilt hebben

Advertentie: