Stretchy draagdoeken

Wikkel je in een Rekbare draagdoek.

Keuze hulp

Rekbare draagdoek

  • Eerst knopen, dan je baby erin
  • Zeer comfortabel, ook bij de allerkleinsten
  • De ene stretchy wrap is de andere niet, er is veel kwaliteitsverschil tricot bij merken
  • Kan bij grotere kindjes zwaarder gaan voelen

Er bestaan zowel geweven (niet rekbare) als elastische stretchy (rekbare) draagdoeken op de markt. Alle draagdoeken kunnen vanaf de geboorte gebruikt worden. Zo heb je jouw baby lekker dicht bij je, maar ook je handen vrij. Een draagdoek omknopen lijkt lastiger dan het is! In de praktijk valt het na een beetje oefenen meestal ontzettend mee. Maar soms is het lastig een keuze te maken tussen een rekbare- of een geweven draagdoek.   
Een rekbare draagdoek is lekker zacht en sluit helemaal aan. Als het ware wordt je kindje omarmd door de zachte elastische stof. Men zegt ook wel dat deze ergonomische draagdoek het comfort en geborgen gevoel van de baarmoeder voor de baby het beste kan nabootsen. Met een stretchy draagdoek draag je op je buik.
De ene stretchy wrap is de andere niet, er kan veel kwaliteitsverschil in zitten. 
Let daarom bij aankoop op de kwaliteit, en op het Oekotex keurmerk. Ook een certificering als ASTM neemt de stofkwaliteit mee in de testen. 

Extra tip: gebruik de draagdoek multifunctioneel als dekentje, speelkleed of onderlegger, zo heb je de draagdoek altijd binnen handbereik als je hem nodig hebt. 

Advies nodig? Vraag het een draagdoekconsulent.

Advertentie: