6 x met draagzak erop uit!

2726 keer bekekenDelen

Het is nog wel wat vroeg, maar de lente zit er echt al aan te komen. De lente is hét seizoen voor leuke uitstapjes met het hele gezin. Heb jij al plannen? In deze blog laten we je zien bij welke uitstapjes het super handig is om je kleintje in de draagdoek of draagzak te dragen.

999_2303

Met een draagdoek of draagzak kies jij voor zoveel meer dan alleen een stuk stof

De babydrager is voor velen een onmisbaar hulpmiddel tijdens een dagje weg met het gezin. Onmisbaar omdat:

 • Het zorgt voor directe troost en geborgenheid
 • Je de handen vrij hebt, zeker met meerdere kindjes in een gezin is dat fijn
 • Het handig is in drukke wachtrijen, zoals bijvoorbeeld bij een pretpark
 • Je zonder problemen trappen kunt oplopen en over boomwortels, zand en ander oneffen terrein kunt lopen
 • Het je over het algemeen meer bewegingsvrijheid geeft

Bij deze uitstapjes met het gezin vinden wij de babydrager ideaal:

 1. Naar het bos
  Vaak zijn de paden in een bos niet of nauwelijks te doen met een kinderwagen. Je hebt al gauw een wagen nodig met hele dikke banden, die opgewassen zijn tegen een ruiger terrein. Wanneer je je kindje draagt, heb je geen last van uitstekende boomwortels, losliggende takken en stenen. Alleen zelf nog even uitkijken waar je loopt ;) Wandelen maar!


   
 2. Toren beklimmen 
  In ons land zijn talloze mooie uitkijktorens, kerktorens en andere mooie uitkijkpunten. Jammer genoeg is dit vaak geen optie als je met de kinderwagen op pad bent. Want dit betekent meestal heel veel (wentel)trappen omhoog lopen en dat wordt een flink sjouwen met een kindje op de arm. Met een draagdoek is het natuurlijk nog steeds even zweten, maar dit is vele malen lichter. Zo kun je samen met je kleintje genieten van een prachtig uitzicht.

 3. Naar het strand
  Pfoe, ploegen met een kinderwagen door het zand is zwáár! Zodra je bij het strand aankomt, moet je vaak je kindje optillen en de kinderwagen moet ook nog mee. Niet echt een pretje, zeker niet als het warm is. Peentjes zweten! Je kindje in de draagdoek dragen is dan een goede oplossing. Kies bij warm weer voor een luchtige draagdoek, bijvoorbeeld een geweven draagdoek of een dunnere draagzak.

 4. Pretpark
  Staat er een dagje pretpark op de planning? Denk er dan eens over na om een babydrager mee te nemen. Je staat veel meer ontspannen in de rij te staan met je kindje dicht tegen je aan, zonder kinderwagen die je veilig moet zien te stallen. Zeker als je ook nog je handen vol hebt aan andere kinderen is de draagdoek of draagzak een uitkomst. In diverse attracties mag je je kindje meenemen in de draagdoek, maar het is slim dit vooraf even te checken bij het pretparkpersoneel!

 5. Spetteren in het water
  Wat is er heerlijker dan samen met je kleintje lekker zwemmen of spetteren in het water? Zo kun je lekker naar het zwembad gaan of naar de zee als het echt zomers weer wordt. Een badje in de tuin is natuurlijk ook heerlijk! Nu zul je misschien denken, wat heeft dit met een draagdoek te maken? Met onze water babydrager kun je heerlijk veilig spetteren in het zwembad met je baby terwijl je je handen vrij hebt. Neem je kleintje lekker mee het water in!

 6. Naar een vrijmarkt / rommelmarkt
  Misschien heb je het tijdens Koningsdag al ervaren, maar met een kinderwagen struinen over een overvolle vrijmarkt kan best een uitdaging zijn. Natuurlijk is het wel handig om je aankopen lekker onder de wagen te kunnen stallen, maar je bewegingsvrijheid wordt flink beperkt. Met je baby in de babydrager kun je zonder beperkingen lekker neuzen bij alle kraampjes en kleedjes. Je aankopen mag je partner dragen ;) of neem een rugzak mee voor al dat moois!

Combinatie kinderwagen én draagdoek
Wat ook fijn kan zijn, is zowel de kinderwagen als de babydrager meenemen wanneer je een dagje uit gaat met het hele gezin. Zo kun je fijn afwisselen. Zeker als je baby nog niet kan zitten, is het prettig je kindje ook af en toe in de kinderwagen te leggen, zodat je bijvoorbeeld even de ruimte hebt om te lunchen zonder te knoeien ;)

Wil je weten hoe een ergonomische draagzak werkt? Ook kun je eens een kijkje nemen op de site van Hedwwych Veeman, van Wrap You In Love. Je vindt op haar pagina veel verschillende instructie filmpjes voor op buik of rug dragen, van geweven draagdoek, tot rekbare wikkeldoek knopen, van ergonomische draagzak tot mei tai. Ook interessant is wellicht de blog Handen Vrij met een draagzak, of Draagvoorschriften.


Benieuwd welke babydrager voor jou geschikt is?

Gebruik onze keuzehulptool
2726 keer bekekenDelen
Advertentie:
Advertentie: