In de draagzak naar school

2189 keer bekekenDelen

Even voorstellen...

Ik ben Mariska, 33 jaar en woon in Leidschendam. Ik woon samen met Simon en we hebben 3 kinderen. Giuliano is 6 jaar, Jazzlyna is 4 jaar en Olivièro is 1 jaar. Simon en ik spelen samen in een Marchingband.

Ik ben werkzaam als high care neonatologieverpleegkundige op de afdeling Neonatologie in het Juliana Kinderziekenhuis. Eind juni ben ik afgestudeerd als Borstvoedingscoach. Momenteel volg ik samen met een fysiotherapeute van het ziekenhuis een cursus voor het dragen van kinderen/prematuren in de zorg. Thuis draag ik de jongste nog het meeste. Bijna elke dag. Zeker als de andere kids naar school gaan.  Ik heb verschillende merken babydragers in huis. Ik hoop met het delen van deze ervaringen, veel moeders op mijn afdeling te kunnen helpen met de borstvoeding en dragen.

In de draagzak naar school

In de draagzak naar school

Gelukkig is onze derde heel makkelijk. De andere twee kids zitten al op de basisschool. En nummer drie moet dus overal mee naartoe. Uit zijn bed geplukt om de kids naar school te brengen. Voor de lunch de kids weer halen en na het eten weer brengen. Dan snel een slaapje doen en om kwart voor 3 weer naar school om zoon en dochter op te halen.

Planning met 3 kinderen, zoveel makkelijker met een babydrager

Het is altijd een hele planning met 3 kinderen, maar het lukt me elke keer weer om op tijd in de auto of op de fiets te zitten om ze bij school te brengen. Een kinderwagen of buggy pakken is wel te doen, maar die school inkomen.....wat een drama. Dus ik pak lekker de Peuterdrager. Eerst had ik degewoon de baby versie, maar zoonlief is alweer 14 maanden en groeit als kool. Lekker op de rug in de peuter draagzak. En leuk dat hij het vindt! In de achterbak klik ik hem op mijn rug, vind ik wel zo veilig met die andere 2 om mij heen.

Handen vrij voor de andere kids

En wat zo fijn is aan het dragen... ik heb beide handen vrij. Zo kan ik mijn zoon en dochter helpen met jassen ophangen, 10 uurtje pakken. En het allerbelangrijkste: knuffelen als het belletje gaat!!

Samen zwaaien naar grote broer en zus

In de draagzak kan mijn zoontje ook zwaaien als we voor het raam staan. Zou hij in de buggy of kinderwagen zitten dan is het raam te hoog. Op mijn rug kijkt hij mee over mijn schouders en kan dan zijn grote broer en zus zien!

Heerlijke uitvinding het dragen!!

Meer lezen over Mariska?
Ook interessant is de site van La Leche League.  


Benieuwd welke babydrager voor jou geschikt is?

Gebruik onze keuzehulptool
2189 keer bekekenDelen
Advertentie:
Advertentie: