Ergonomische draagzak

4227 keer bekekenDelen

Als je nog niet zo bekend bent met de termen die gebruikt worden in de draagwereld, kan je fantasie met je op de loop gaan bij het woord ‘draagzak’. Zeker wanneer je een beelddenker bent. Want hoe ziet zo’n draagzak er dan uit? Is dat een soort van rugzak voor baby's? Wanneer kan je spreken van een ergonomische draagzak? En wat houdt een baby draagzak eigenlijk in?

ergonomischedraagzak

kies voor een ergonomische draagdoek of draagzak

Een draagzak ziet er in ieder geval niet uit als een zak die je draagt. Wat een draagzak daarentegen wel is, klinkt een stuk praktischer. Een draagzak is namelijk een voorgevormde drager voor het dragen van je kind. In het Engels ook wel Soft Structured Carrier (SSC) genoemd. Ofwel: een draagzak is het soort drager dat je (in tegenstelling tot een draagdoek) niet helemaal zelf vorm hoeft te geven om je kind erin te kunnen dragen.

Een ergonomische draagzak heeft dus ook niks te maken met een verstelbare rugleuning of armsteunen, maar alles met de manier waarop je jouw kind draagt. Het biedt een goede ondersteunende zit voor je kind en geeft jou als drager daar ook gelijk een goede ondersteuning bij. Die combinatie betekent een wereld van verschil in hoe jullie beiden het dragen (en gedragen worden) ervaren. Jij hebt je armen vrij om lekker je ding te kunnen doen terwijl jullie beide (niet geheel) toevallig profiteren van de nabijheid die het dragen met zich meebrengt.

Kies de babydrager welke bij jou past

Met een ergonomische draagzak hoef je dan ook niet te kiezen tussen een goede (en fijne) zit voor je kind of goede ondersteuning voor jou als drager. Juist die combinatie maakt dat je kunt spreken van een ergonomische draagzak.

Dat brengt ons bij de baby draagzak. Het is in ieder geval geen miniatuur-versie van een ergonomische draagzak (daar hebben we poppendragers voor). Wat er wel mee bedoeld wordt, is een ergonomische draagzak die specifiek voor baby's ontworpen is. Ofwel: bij baby draagzakken wordt er in het ontwerp - en in de uitvoering - rekening gehouden met specifiek baby’s die gedragen gaan worden. En ook niet geheel onbelangrijk: de mensen die deze baby’s gaan dragen.

Met een ergonomische baby draagzak weet je dus zeker dat jij en je baby de (vele) vruchten plukken van het babydragen!

 

Wil je weten hoe eendraagzak werkt? Ook kun je eens een kijkje nemen op de site van Hedwwych Veeman, van Wrap You In Love. Je vindt op haar pagina veel verschillende instructie filmpjes voor op buik of rug dragen, van geweven draagdoek, tot rekbare wikkeldoek knopen, van ergonomische draagzak tot mei tai. Wil je meer weten? Lees hier verder.

 


Benieuwd welke babydrager voor jou geschikt is?

Gebruik onze keuzehulptool
4227 keer bekekenDelen
Advertentie:
Advertentie: