Op vakantie met de draagzak

2402 keer bekekenDelen

Even voorstellen...

Ik ben Mariska, 33 jaar en woon in Leidschendam. Ik woon samen met Simon en we hebben 3 kinderen. Giuliano is 6 jaar, Jazzlyna is 4 jaar en Olivièro is 1 jaar. Simon en ik spelen samen in een Marchingband.

Ik ben werkzaam als high care neonatologieverpleegkundige op de afdeling Neonatologie in het Juliana Kinderziekenhuis. Eind juni ben ik afgestudeerd als Borstvoedingscoach. Momenteel volg ik samen met een fysiotherapeute van het ziekenhuis een cursus voor het dragen van kinderen/prematuren in de zorg. Thuis draag ik de jongste nog het meeste. Bijna elke dag. Zeker als de andere kids naar school gaan.  Ik heb verschillende merken babydragers in huis. Ik hoop met het delen van deze ervaringen, veel moeders op mijn afdeling te kunnen helpen met de borstvoeding en dragen.

Vakantie-draagdoek-draagzak

Op vakantie met de draagzak

Afgelopen zomer zijn we op vakantie geweest naar Frankrijk, naar een camping in de Dordogne. Heerlijk, we komen daar al jaren. Ik vanaf mijn 3e jaar en nu met mijn eigen kinderen en partner. De jongste is net 1 jaar. De andere twee kids 4 jaar en bijna 6 jaar.

De oudste twee draag ik niet meer. Heel soms de middelste als ze echt heel moe is. Dan gaat ze in de Mei Tai, maar die was niet mee op vakantie. Ik had wel de draagzak meegenomen. Dit is een zeer makkelijke en praktische drager. Om je middel, kleine erin, klik en go! Wat heb ik daar een plezier van!

Zo ging Olivièro mee naar de supermarkt, naar de midgetgolf, mee naar paardrijden, kastelen bekijken en ga zo maar door.

Voor het eerst rugdragen in een babydrager

Deze vakantie ging hij in de draagzak voor het eerst op de rug. Spannend is dat. Ik durfde dat nog niet zonder hulp. Ik klikte het systeem om mijn middel, iemand hield Olivièro vast en daarna deed ik de banden vast. Veel te bang dat hij valt, want hij is zooo bewegelijk. Hier moet ik nog vertrouwen in krijgen. Maar zolang ik iemand in de buurt heb, maak ik daar dankbaar gebruik van.

Slapen deed hij heerlijk in de draagzak.

Dragen met ByKay op vakantie

Dragen met warm weer

Ik merk wel dat, als ik lange stukken met Olivièro in de draagzak loop, ik toch wat last van mijn schouders krijg. Hij is al 11 kilo en dat merk ik dan goed. Dan gaat mijn voorkeur toch echt uit naar de draagdoek. 

Zo in de warmte merk ik wel dat we snel zweten samen. We hebben het zelf al snel warm en als het dan 30 graden is dan koelt het niet echt. Lekker in een romper was voor hem al voldoende.

Met ByKay draagzak op vakantie 

Oma draagt ook!

Ik ben blij dat we deze drager mee naar de vakantie hadden genomen. Zelfs mijn moeder heeft Olivièro gedragen in een draagzak. Een doek bij haar omknopen kan ik niet, maar ik kan haar wel helpen met een draagzak. Olivièro geniet ervan om in de drager mee te gaan op pad!

En zeker met alle bergen en stenen is dragen in de drager veel fijner dan een buggy op vakantie!

Meer lezen over Mariska?
Lees ook deze blogs over op vakantie gaan met je baby!


 

 


Benieuwd welke babydrager voor jou geschikt is?

Gebruik onze keuzehulptool
2402 keer bekekenDelen
Advertentie:
Advertentie: