Vakantie met m'n baby in de doek

5475 keer bekekenDelen

Stephanie is moeder van 5 kinderen. In deze blog vertelt ze over de voorbereidingen die ze trof voor een vakantie met het hele gezin naar Suriname. "Korte broekjes, jurkjes, zonnebrand, bikini's, muggenmelk, pleisters, zonnebrillen, pindakaas, kaas, pleisters, diarreeremmers, bordspelletjes. En een doek. Zomaar de eerste dingen die in mij opkwamen op het moment dat ik de koffers van mij en mijn gezin in pakte..."

Vakantie-draagdoek

Op vakantie met een baby zonder doek? Dat is onmogelijk!

Het was namelijk zover; we gingen met z'n állen op vakantie naar Suriname. Best een happening, voor een gezin met zoveel kinderen. Ik was me al dagenlang aan het afvragen wat we allemaal moesten meenemen. Dagenlang. Alsof ik niet zou overleven zonder al de spullen die ik hier niet eens allemaal op dagelijkse basis gebruik.

Toen bedacht ik me; zoveel kinderen, da's al genoeg om te sjouwen en tillen, laten we het dan in ieder geval houden bij het hoognodige. Die pindakaaspotten, pleisters en Deet zal ik daar heus wel in een supermarkt of drogist kunnen krijgen bij aankomst. En al dat speelgoed? Uhm.. laten we wat selectiever zijn. Als ik zou denken dat ze zoveel speelgoed nodig hebben in een land waar de zon zo rijkelijk schijnt, er genoeg plek is om lekker buiten te spelen, genoeg diertjes om te ontdekken en mensen om te ontmoeten, waar zou ik dan al die overbodige vracht voor nodig moeten hebben.

De kinderen kozen hun eigen spulletjes, ik mijn draagdoek

Ik besloot dat er maar een selectiedagje moest komen. Van aaaaaaaalle poppen, boekjes, autootjes, knuffels, bordspelletjes en dvd's, welke is jouw lieveling? Daarmee begon ik mijn vraag aan de kinderen. Ik kan je vertellen dat het eigenlijk best meeviel. Ze waren er al snel uit. 

De winnaars waren Snuffie het knuffelkonijntje, een boekje vol schrijf-en tel oefeningen, een speelgoedpoppetje en een mini-laptop voor de regenachtige dagen, waar eventueel filmpjes op gekeken zou kunnen worden. That's it.

Leading by example

Aangezien ik geloof in leading by example, besloot ik voor mezelf hetzelfde toe te passen.

Wat was het eerste wat in me opkwam? Mijn draagdoek. Met de rucksac knoop zou ik mijn kleintje in een wip op me kunnen binden met maar 1 laagje stof en aangezien mijn draagdoek (een Afrikaanse met leuke felle kleurtjes) van 100% katoen is, zou het ideaal zijn voor dragen in een warm land. Plus handig om te gebruiken wanneer ik met al die koffers moet zeulen. Handig voor alle momenten dat je kleintje zo'n ongelooflijke slaap heeft, maar in een vreemde omgeving zijn draai niet kan vinden. Handig voor alle te maken wandelingen met de kinderen, waardoor zo'n kleintje alleen al na een uur afgepeigerd van word, aangezien hij nog niet zo heel lang kan lopen.

En tijdens 3 weken vakantie zullen er vast wel dagen zijn dat hij zich niet zo lekker is, en mama het liefst constant in de buurt wilt hebben. Draagdoek for the win, als je het aan mij vraagt.

En ik had gelijk. 

Wat was íḱ blij dat ik 'm bij me had zeg.. de draagdoek. 

Oftewel de deken, voor wanneer hij ergens lag te slapen. 

De hangmat, waar hij en zijn zussen ontzettend veel plezier mee beleefden in het hutje waar ik de doek tussen 2 bomen spande. 

Mijn extra paar handen vrij, voor aan weerskanten een 3 en 5 jarig kindje tijdens wandelingen.

Het slaapplekje, tijdens vele familiebezoekjes waar m'n kleintje zijn veilige plekje vond tijdens al het voor hem nog onbekende. 

Het terug-trek plekje, na alle nieuwe, leuke en ook vermoeiende indrukken.. 
Zo ver weg, zo onbekend allemaal, maar zo dichtbij elkaar. Alles wat m'n kleintje nodig had. 

Terecht het eerste wat in me opkwam toen ik mijn koffer pakte. M'n doek. Mijn draagdoek. What else?

- Stephanie

Lees ook deze blogs over op vakantie gaan met je baby!

 


Benieuwd welke babydrager voor jou geschikt is?

Gebruik onze keuzehulptool
5475 keer bekekenDelen
Advertentie:
Advertentie: