Verwen ik met een draagdoek?

3562 keer bekekenDelen

Als je voor het eerst in aanraking komt met babydragen, kunnen er wel eens vragen opborrelen. Bij jezelf maar ook bij je omgeving. Simpelweg omdat nog niet iedereen er even bekend mee is. Draagconsulente en ervaringsdeskundige Debby geeft adviezen en tips geven om ouders op weg te helpen. Deze keer beantwoordt ze de vraag: ‘Verwen ik mijn kind niet teveel wanneer ik hem draag in een draagdoek?'

Knuffelen-draagdoek-draagzak

Een baby is afhankelijk van zijn ouders of verzorgers. Het heeft de natuurlijke aanleg om ervoor te zorgen dat zijn eerste levensbehoeften worden vervuld. Dit gaat om eten maar ook om liefde en veiligheid. Huidcontact is bijvoorbeeld erg belangrijk voor baby’s. Door te huilen, brabbelen, zuigen, grijpen en het maken van oogcontact  zorgt je kindje voor aandacht om dit te ontvangen. Hieraan tegemoet komen is volgens ons niet verwennen.

Draagdoek en Hechting

Doordat je kindje zich bij jou veilig voelt durft het ook verder de wereld te gaan ontdekken. De band die hierbij ontstaat is heel belangrijk, we noemen dit ook wel hechting.Kinderen die aan hun ouders of verzorgers  gehecht zijn, zullen (ongemerkt) advies vragen in onbekende situaties. Ze zullen misschien eerst even afwachten maar zodra ze zien dat een ouder of verzorger uitstraalt dat het oké is gaan ze toch op ontdekking uit. Uiteindelijk zal hier een kindje ontstaan vol zelfvertrouwen.

Verwennen? Nee! Met een babydrager geef je je baby wat hij nodig heeft.

Het dragen van je baby in een draagdoek of draagzak zal er niet meer of minder voor zorgen dat je kindje bij je wil zijn. Het enige wat je doet is aan de behoefte van je kind tegemoet komen, waardoor hij meer oxytocine aanmaakt, minder huilt en zich geborgen en tevreden zal voelen. Mede daardoor heeft je kind een goede basis om uit te groeien tot een zelfbewust persoon.

Mocht je een speciale draagvraag hebben of nog veel dieper op verschillende draagmethoden in willen gaan dan is een consult bij een draagconsulente misschien iets voor jou. Zij kan je helpen om rustig door de techniek heen te lopen en tevens alle kneepjes van het dragen op jouw persoonlijke situatie af te stemmen. Kijk eens op https://draagdoekconsulenten.nl/. Op deze website vind je vele draagconsulenten, er zit er altijd wel eentje in je buurt!

Lees meer over huidhongerbabydragers en hechting:
https://www.draagdoek.nl/blog/buidelen-is-net-als-een-draagdoek/
https://www.joyfromjoyce.nl/babydragen-draagdoek-bevordert-hechting-en-binding/


 


Benieuwd welke babydrager voor jou geschikt is?

Gebruik onze keuzehulptool
3562 keer bekekenDelen
Advertentie:
Advertentie: