De voordelen van een draagzak

4422 keer bekekenDelen

Als je kindje is geboren wil je graag dat het zich geborgen voelt. Vanuit de buik de grote wijde wereld in, dat is niet niks. Dragen is dan een uitkomst! Draagconsulent Debby vertelt in deze blog over de voordelen van het dragen van je kindje in een draagdoek of draagzak.

 

Voordelen-draagzak

Draagzak en draagdoek voordelen

Zodra je kindje er is, wil het lekker dicht bij je zijn. Troost en geborgenheid is dan alles wat je kleintje nodig heeft. Op dit moment kan ook het hechtingsproces beginnen, met mama maar zeker ook met papa. Omdat je kindje tegen je borst zit bij gebruik van een babydrager zal het non-stop jouw geur, ademhalingen en hartslag in zich opnemen. Dit is heel rustgevend en geeft een veilig gevoel.

Buiten deze hechtingsvoordelen heeft een babydrager ook nog tal van praktische voordelen.
Een aantal voorbeelden hiervan zijn: 

  • Bij reflux problemen zit je kindje rechtop en zal dus minder last hebben
  • Geen kinderwagen nodig bij veel trappen lopen en of een drukke winkel of openbaar vervoer
  • Ongestoord wandelen op het strand of door het bos (ook met hond :))
  • Je handen vrij als je kindje veel huilt en graag bij je zit, ook binnenshuis

Kortom, het geeft je veel vrijheid!

Ergonomische babydragers

Heel veel merken babydragers zijn ergonomisch verantwoord voor zowel baby als drager. Vaak is dit af te lezen aan de certificeringen die een babydrager heeft gekregen. De ondersteuning van de knieholtes van je kind moet bij ieder systeem eenvoudig aan te passen zijn voor een perfecte pasvorm op iedere  leeftijd. Deze ondersteuning is erg belangrijk voor een goede ontwikkeling van je baby's heupen, ze noemen het ook wel de ergonomische M-houding.

Het ASTM certificaat wordt afgegeven in de VS en wanneer jouw babydrager dit certificaat draagt, dan weet je dat deze aan de allerstrengste eisen voldoet. In Europa is er ook een certificering voor babydragers, deze heet EN13209. Ook voor deze certificering worden de babydragers op allerlei vlakken getest, oa of het materiaal OEKOtex klasse 1 heeft. Het OEKOtex certificaat zegt iets over de herkomst van de materialen en of deze voldoen aan de strenge eisen die er voor baby’s gelden (klasse 1). Het Hip Dysplasia Institute geeft geen certificering af, maar een endorsement of goedkeuring. De professionals van dit instituut bekijken welke babydrager een gezonde heuphouding geeft en heupdysplasie kan voorkomen.

Kijk ook eens op La Leche League


Benieuwd welke babydrager voor jou geschikt is?

Gebruik onze keuzehulptool
4422 keer bekekenDelen
Advertentie:
Advertentie: