In de draagzak, is dat niet zwaar?

3454 keer bekekenDelen

Hallo! Mijn naam is Debby, ik ben draagconsulente en moeder van twee dochters. Het is heel leuk om in contact te zijn met ouders die het waardevol vinden hun kindje dicht bij zich te dragen. Niet iedere ouder is bekend met babydragers, zoals een draagdoek of draagzak, en wat dit voor hen zou kunnen betekenen. Ik krijg hier dan ook regelmatig vragen over.

Omdat ik draagconsulente en ervaringsdeskundige ben kan ik adviezen en tips geven om deze ouders op weg te helpen.

dragenisdatnietzwaar

Dragen in een draagzak is niet zwaar

Ik krijg vaak de vraag of dragen niet zwaar is. Omdat onze babydragers zo zijn ontworpen dat ze het gewicht van het kindje over je gehele bovenlijf verdeeld wordt voelt het niet alsof er gewicht aan je hangt maar is het meer een verlengstuk van je eigen lichaam. Je kindje zit lekker dicht tegen je aan en zorgt er automatisch voor dat je netjes rechtop gaat staan, dit is ook goed voor je eigen lichaamshouding.

Het is een misvatting dat een babydrager heel strak rond je onderrug geknoopt moet worden. Het beste is om te knopen rond het smalste deel van je rug (taille) zodat de draagdoek niet naar een smallere plek kan schuiven.

Laat je spieren wennen aan het gewicht in je babydrager

Als je start met dragen wanneer je kind nog heel jong is, start je met het dragen van een laag gewicht. Misschien moet je hier even aan wennen of zul je zelfs spierpijn hebben maar naarmate je kindje ouder wordt zal ook je rugspier hierin meetrainen. Eigenlijk versterkt het dragen dus je rugspieren!

Wil je weten hoe een draagdoek werkt? Of kies je toch liever voor een draagzak?. Ook kun je eens een kijkje nemen op de site van Hedwwych Veeman, van Wrap You In Love. Je vindt op haar pagina veel verschillende instructie filmpjes voor op buik of rug dragen, van geweven draagdoek, tot rekbare wikkeldoek knopen, van ergonomische draagzak tot mei tai.


Benieuwd welke babydrager voor jou geschikt is?

Gebruik onze keuzehulptool
3454 keer bekekenDelen
Advertentie:
Advertentie: