Met de draagdoek op reis

3383 keer bekekenDelen

Dit is Minke en zij is 32 (bijna 33) jaar oud. Ze is op moment fulltime mama van 2 kindjes. Pien (2 jaar) en baby Luc. Ze is getrouwd met Bauke.

Pien is in Shanghai geboren en Luc in Nederland. Minke heeft 7 jaar in het buitenland gewoond en woont nu sinds een dik anderhalf jaar weer in Nederland. Dat is even wennen, maar ze geniet er ook enorm van. Vooral de bosrijke omgeving waar ze nu wonen geniet ze volop van. Lekker wandelen door het bos en de heide. De kindjes gaan dan gezellig mee in de draagdoek of mei tai. Reizen doen ze als gezin graag, Azië heeft hun voorkeur. Maar er staan nog heel wat reisjes op de wishlist. 

dragenmaaktreizenzoveel

Onze baby in de draagdoek of wikkeldoek

Wij reizen graag. Altijd al gedaan en nu met kindjes doen we het nog steeds graag. Als je met kinderen reist moet er onwijs veel mee. Ga maar eens een dagje weg en je schrikt hoe snel ontzettend vol je auto zit. Tenminste dat hebben wij wel, elk tripje die we maken.

Nu willen jullie gaan reizen en zit je na te denken wat er allemaal mee moet. Je zit naar je grote kinderwagen te denken en twijfelt hoe je in hemelsnaam dat ding mee moet nemen. Maar ja, je hebt hem nodig toch?

Nee hoor! Wij gebruiken sowieso de kinderwagen maar weinig, maar als we op reis gaan talen we er niet over om de kinderwagen mee te nemen.

De kinderen gaan lekker mee in de omslagdoek en mei tai. Hoe handig is dat! Ik zal je vertellen hoe handig het is om een vliegreis te maken met de kindjes in de doek.

ByMinke blogt over draagdoeken

Ten eerste hoef je de kinderwagen niet mee te nemen in de auto. Geen in- en uitklappen van de kinderwagen. Het scheelt een hoop ruimte in de auto. Mocht je met de trein gaan, dan is het helemaal handig dat de kinderwagen niet mee hoeft.

Je neemt je gebruikelijke bagage mee en de doeken die je fijn vindt. Wij hebben 2 kindjes dus ze moeten beide in een doek. Wij maken voor onze peuter graag gebruik van de Mei Tai of drager en de baby gaat in de geweven doek.

Aangekomen op Schiphol doe je de kindjes in de draagdoek. Wij dragen elk een kindje. Mijn man draagt ons peutertje en ik draag ons kleine man. De bagage doen we op de trolley en we kunnen gaan. Inchecken is zo gebeurd, want we zitten niet met een kinderwagen, maxicosi of buggy die ingecheckt moet worden.

Zodra je bij de controle komt moeten meestal de kindjes even uit de draagdoek, zodat je goed door het scan apparaat kunt. Wij knopen hierna de kindjes weer in de doeken en gaan door naar het vliegtuig.

Ons peutertje hoeft gedurende de vlucht niet meer in de draagdoek. Maar ons baby’tje vindt het nog wel fijn om af en toe even in de doek te zitten.

Eenmaal geland, dan is het weer handig de kinderen in de draagdoek te doen. Verder verloopt het daar net als in Nederland. Moet je nog met een bus? Dan is het heel fijn om je kindjes lekker bij je te houden in de doek. Lekker dichtbij papa en mama.

ByMinke blogt over draagdoeken

Verder is het dan zo gemakkelijk als je op vakantie bent en dat je niet hoeft te zeulen met een kinderwagen. Elk uitje is goed te doen met de kindjes in de doek. Wordt er veel gewandeld? Dan is de kans groot dat ze lekker in slaap gewiegd worden.

Vooral in steden is het makkelijk reizen zo. Je zult zien dat niet alle steden kinderwagen vriendelijk zijn; hoge stoepdrempels, heuvels, het openbaar vervoer. Heerlijk dat je je daar niet druk om hoeft te maken, want jij draagt je kindje gezellig op de buik of op de rug.

Ik kan me niet voorstellen hoe we op reis zouden gaan, als we geen draagdoek en mei tai hadden. Voor ons een echte must die mee gaat op vakantie!

Wil je meer weten over Minke? Check dan ook haar mama lifestyle blog of haar blog 

Wil je meer lezen over reizen met een babydrager?

 


Benieuwd welke babydrager voor jou geschikt is?

Gebruik onze keuzehulptool
3383 keer bekekenDelen
Advertentie:
Advertentie: