Met warm weer in een draagdoek of draagzak

14806 keer bekekenDelen

Zodra het zonnetje gaat schijnen en het warmer wordt , vragen veel mensen zich af hoe dat werkt met het dragen van een kindje in een draagdoek of draagzak. Waar moet je op letten tijdens het dragen? En wat geef je je baby aan in de zomer?

0R8F6185[2]

We willen benadrukken dat je altijd je eigen gevoel moet volgen en de situatie zelf moet inschatten, maar wellicht dat onderstaande tips je daarbij kunnen helpen.

Zodra het warmer wordt ga je jezelf automatisch minder warm kleden. En eigenlijk geldt dat ook voor je kindje. Een draagdoek of draagzak is een extra laagje voor je baby, dus daar moet je rekening mee houden.

 

  • Houdt je baby goed in de gaten: een zweterig nekje, rood gezicht en huilen, kan duiden op te warm gekleed. Vaak is een rompertje al voldoende.
  • Laat je baby eventueel een luchtig dun hoedje dragen en blijf zoveel mogelijk uit de directe zon.
  • Wanneer je de sokjes uitdoet, scheelt dat veel warmte. Let er wel op dat ook de voetzooltjes dan goed ingesmeerd zijn en blijf zoveel mogelijk in de schaduw, daar is het heerlijk vertoeven!
  • Wanneer jij en je baby veel zweten kun je een hydrofiele doek tussen jou en je kindje leggen, welke het vocht opneemt, dat draagt minder warm en plakkerig.
  • Verplaats je middagwandeling naar een ochtend- of avondwandeling en mijdt de zon op het heetst van de dag.
  • Als het warm is heeft je baby meer vocht nodig dan normaal. Geef je kindje een slokje extra tussendoor.

 

En als laatste: vergeet je kindje (en jezelf) niet in te smeren, voordat jullie van de heerlijke buitenlucht gaan genieten!


Benieuwd welke babydrager voor jou geschikt is?

Gebruik onze keuzehulptool
14806 keer bekekenDelen
Advertentie:
Advertentie: